Online források

Online elérhető dokumentumok

Bor, borászat:

 A magyarországi szőlő-bor ágazat strarégiája

 A Tokaji borvidék bemutatása 

 A világörökség részét képező Tokaji borvidék 

 Borkóstolás alapjai 

 Madeline Puckette, Justin Hammacka: A bor nagykönyve (HVG könyvek)  

 Magyar bormarketing és borfogyasztás Kiss Klára Ágnes 

 Magyarország borvidékei (2014

 Magyarország szőlészetének és borászatának helyzete – Háttértanulmány az ágazati stratégiához 

 Teleki Balázs, Csipkés Margit Magyarország szőlő- és bor-ágazatának áttekintése az elmúlt 5 évben (2017)

Egészség:, táplálkozás, érzékenység:

 Bőcs Éva [et al.] : Egyem vagy ne egyem?  

 Brassai Zoltán, Brassai Attila, Kelemen Piroska: Fejezetek a cukorbetegség történetéből 

 Gyurcsáné Kondrát Ilona: Étrendi ajánlások cukorbetegeknek hagyományos ízekkel

 Fekete Krisztina [et al.] : Korszerű és egészséges iskolai büfé 

 Fekete Krisztina – Kishegyi Júlia – Monspart Sarolt : A szív konyhájának receptkönyve 

 Figler Mária (szerk.): Klinikai és gyakorlati dietetika 

 Dr. Halmos Tamás: Cukorbetegség a családban 

 Pfau Christa – Müller Anetta – Bács Zoltán – Bácsné Bába Éva: Az egészséges táplálkozás szerepe és jelentősége

 Rigó Adrien: A lisztérzékenység biopszichoszociális szemléletű áttekintése 

 Röck Gyula: Az egészség természetes előfeltételei és a vegetárizmus 

 Sokszínű egészségtudatosság

 Tippek és trükkök a konyhában

Etikai kódexek:

 Az Ecommerce Hungary Etikai Kódexe 2018. 

 A Közvetlen Értékesítés Európai Etikai Kódexe 

 A Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesületének Etikai Kódexe (Verzió_ 2014. május)

 A Magyar Vendéglátók Ipartestületének Etikai Kódexe (2013)

 Az utazási irodák, ügynökségek etikai kódexe

 A vendéglátó vállalkozók etikai kódexe 

 Kereskedelmi Etikai kódex (ORSZÁGOS KERESKEDELMI SZÖVETSÉG) 

 Kiállítás- és vásárszervezők etikai kódexe

Gasztronómia:

Rosta Erzsébet: Vegetáriánus konyha Indiában 

Terebess Gábor: Ezerízű Kína

Tusor András: Gasztronómia

Vnuk Milošné Piroska – Vnuk Katalin – Miloš Vnuk: Cseh ételek

Szakácskönyvek:

 Kun Ákos: Egészségkímélő ételek ínyenceknek 

 Nagy Vendel: Ízes történetek 

 Nagy Vendel: Ízes történetek, 2. kötet 

 Régi magyar étkek 

 Stefánia Étterem Receptfüzet – Válogatás a magyar gasztronómia remekeiből 

 Szakácsmesterségnek könyvecskéje 

 Zilahy Ágnes: Erdélyi konyha

Vendéglátás:

Dr. Jávor András, Dr. Szigeti Jenő: Termékminősítés és termékhigiénia

Magyar Élelmiszerkönyv: A Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontok (HACCP) rendszer és alkalmazásának útmutatója 

Útmutató a vendéglátás és étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához

A jövő vendéglátása, a vendéglátás jövője: Az érintett vállalkozások körében megvalósított regionális kutatás eredményeinek szerkesztett változata

Gonda Tibor, Kaposi Zoltán, Raffay Zoltán, Varga Gabriella: A vendéglátás jövője

Gonda Tibor szerk.: A vendéglátás időszerű kérdései