Online források
Online elérhető dokumentumok
Bor, borászat:
A magyarországi szőlő-bor ágazat strarégiája
A világörökség részét képező Tokaji borvidék
Madeline Puckette, Justin Hammacka: A bor nagykönyve (HVG könyvek)
Magyar bormarketing és borfogyasztás Kiss Klára Ágnes
Magyarország borvidékei (2014)
Magyarország szőlészetének és borászatának helyzete – Háttértanulmány az ágazati stratégiához
Egészség:, táplálkozás, érzékenység:
Bőcs Éva [et al.] : Egyem vagy ne egyem?
Brassai Zoltán, Brassai Attila, Kelemen Piroska: Fejezetek a cukorbetegség történetéből
Gyurcsáné Kondrát Ilona: Étrendi ajánlások cukorbetegeknek hagyományos ízekkel
Fekete Krisztina [et al.] : Korszerű és egészséges iskolai büfé
Fekete Krisztina – Kishegyi Júlia – Monspart Sarolt : A szív konyhájának receptkönyve
Figler Mária (szerk.): Klinikai és gyakorlati dietetika
Dr. Halmos Tamás: Cukorbetegség a családban
Rigó Adrien: A lisztérzékenység biopszichoszociális szemléletű áttekintése
Röck Gyula: Az egészség természetes előfeltételei és a vegetárizmus
Etikai kódexek:
Az Ecommerce Hungary Etikai Kódexe 2018.
A Közvetlen Értékesítés Európai Etikai Kódexe
A Magyar Vendéglátók Ipartestületének Etikai Kódexe (2013)
Az utazási irodák, ügynökségek etikai kódexe
A vendéglátó vállalkozók etikai kódexe
Kereskedelmi Etikai kódex (ORSZÁGOS KERESKEDELMI SZÖVETSÉG)
Kiállítás- és vásárszervezők etikai kódexe
Gasztronómia:
Rosta Erzsébet: Vegetáriánus konyha Indiában
Vnuk Milošné Piroska – Vnuk Katalin – Miloš Vnuk: Cseh ételek
Jelentések, elemzések, riportok magyarul
Növekedési pályán a hazai turizmus? A TUTSZ összefoglaló jelentése a hazai turizmus 2023. évi teljesítményéről (TUTSZ, 2024)
Statisztikai helyzetjelentés a vendéglátásról 2019 (Magyar Vendéglátók Ipartestülete)
Budapest SWOT analízis 2018 (Magyar Beutaztatók Szövetsége)
A hazai fürdőágazat teljesítményének vizsgálata 2017. és 2018. évek vonatkozásában (Fürdőszövetség)
A magánlakások kínálatának és az azokban regisztrált vendégéjszakák alakulása 2010-2017 (Szállodaszövetség)
Jelentés az online szálláshelyfoglalás piacán lefolytatott ágazati vizsgálatról (GVH, 2016)
A magyar szállodaipar aktuális helyzetértékelése (Szállodaszövetség, 2016)
A közösségi gazdaság terjedése Magyarországon 2010 óta (Szállodaszövetség, 2016)
Fesztiválkutatás (Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 2016)
A közösségi gazdaság megjelenése Magyarországon a kereskedelmi szálláshelyek piacán (Szállodaszövetség, 2015)
Konferenciakötetek
I. Turizmus és biztonság Nemzetközi Tudományos Konferencia (Nagykanizsa, 2016)
III. Turizmus és biztonság Nemzetközi Tudományos Konferencia (Nagykanizsa, 2019)
IV. Turizmus és biztonság Nemzetközi Tudományos Konferencia (Nagykanizsa, 2020)
VI. Turizmus és biztonság Nemzetközi Tudományos Konferencia (Nagykanizsa, 2022)
VII. Turizmus és biztonság Nemzetközi Tudományos Konferencia (Nagykanizsa, 2023)
X. Nemzetközi Turizmus Konferencia (Győr, 2019)
XI. Nemzetközi Turizmus Konferencia (Győr, 2021)
XII. Nemzetközi Turizmus Konferencia (Győr, 2022)
II. Nemzetközi Vidéki Örökség Konferencia (Orfű, 2022)
VI. Zalaegerszegi Nemzetközi Egészségturizmus Konferencia (Zalaegerszeg, 2023)
Közgazdász Doktoranduszok és Kutatók IV. Téli Konferenciája (Gödöllő, 2018)
Marketing Oktatók Konferenciája (MOK-EMOK) konferenciakötetek (több évre visszamenően)
Koronavírussal kapcsolatos anyagok
Turizmusbiztonság, járvány, geopolitika / (szerk.) Michalkó Gábor-Németh József-Birkner Zoltán (2022)
Fürdővédelmi Akcióterv kezdeményezése 2020
Helyzetkép a turizmus, vendéglátás ágazatról (KSH, 2020)
COVID-19 and tourism 2020: A year in review (UNWTO)
COVID-19 Recovery Strategies for National Tourism Organisations 2020
COVID-19 Related Policy Shifts Supportive of Travel & Tourism Sector 2021
Impact Assessment of the COVID-19 outbreak on international tourism (UNWTO)
Közösségszervezés
A közösségi művelődés képzési és továbbképzési rendszere / Juhász Erika, Pete Nikoletta (2023)
Márkázás és kulturális közösségszervezés / Dér Cs. Dezső, Szente Béla (2021)
A közösségfejlesztés alapjai a közművelődésben / Kleisz Teréz, Dóri Éva (2018)
Közösségi események menedzsmentje / Kerülő Judit, Csatlósné Komáromi Katalin (2018)
Kulturális közösségi marketing és média ismeretek / Herzog Csilla, B. Hegedűs Katalin (2018)
Minőségügy a közművelődésben / Takács-Miklósi Márta, Kary József (2018)
Szervezési-vezetési ismeretek, vezetői feladatok a közösségi művelődésben / Keczer Gabriella, Szente Béla (2018)
Kulturális vállalkozás- és gazdaságfejlesztés / Szabó József, Katonáné Kovács Judit (2018)
Motiválás a közösségi művelődésben és az ifjúság bevonása / Nagy Ádám, Szabó Judit Nikoletta (2018)
Mentorok a közösségi művelődésben és az amatőr művészeti mozgalomban / Márkus Edina, Angyal László (2018)
Kultúrakutatás módszertani alapjai / Cserné Adermann Gizella, Ponyi László (2018)
Civil ismeretek a közösségi művelődésben / Márkus Edina, Pete Nikoletta (2018)
Kulturális turizmus / Simándi Szilvia, Benkei-Kovács Balázs (2018)
Monográfiák, tanulmánykötetek
A turizmus válságjelenségei / (szerk.) Szalai Katalin, Michalkó Gábor, Rátz Tamara (2023)
A hungarikumok szerepe a magyar identitás és az országimázs formálásában / (szerk.) Tőzsér Anett (2023)
A biztonság szerepe a turisztikai termékfejlesztésben és -menedzsmentben / (szerk.) Michalkó Gábor, Németh József, Birkner Zoltán (2023)
Empatikus marketing interdiszciplináris közelítésben / (szerk.) Szűcs Krisztián, Csapó János, Jakopánecz Eszter (2023)
Turizmusbiztonság, járvány, geopolitika / (szerk.) Michalkó Gábor, Németh József, Birkner Zoltán (2022)
Együttműködés, partnerség, hálózatok a turizmusban / (szerk.) Rátz Tamara, Michalkó Gábor, Zsarnóczky Martin (2022)
A vendéglátás időszerű kérdései / (szerk.) Gonda Tibor (2021)
18 tipp a fenntartható rendezvényszervezéshez kézikönyv / Dominus Ákos, Ernszt Ildikó, Formádi Katalin, Lőrincz Katalin, Pintér Margaréta, Raffay-Danyi Ágnes, Sigmond Eszter (2021)
Balaton vihar előtt és után – A térség, mint élettér, és mint turisztikai úti cél aktuális kihívásai / (szerk.) Sulyok Judit, Papp Zsófia Márta, Formádi Katalin, Fehérvölgyi Beáta (2021)
A turizmus jövője, a nemzetközi és hazai turizmus legújabb trendjeinek elemzése elméleti és gyakorlati megközelítésben / Csapó János, Törőcsik Mária (2020)
Turizmusbiztonság / (szerk.) Michalkó Gábor, Németh József, Ritecz György (2020)
A vendéglátás jövője / Gonda Tibor, Kaposi Zoltán, Raffay Zoltán, Varga Gabriella (2020)
A jövő vendéglátása, a vendéglátás jövője / Gonda Tibor, Nagy Dávid (2020)
A vidékbiztonság turisztikai aspektusai / Molnár Csilla (2020)
A vidéki turizmusban hasznosítható kulturális értékek feltárása Baranya megyében (2020)
Turizmus 3.0 / (szerk.) Kátay Ákos, Michalkó Gábor, Rátz Tamara (2019)
A sportturizmus gazdasági és társadalmi kérdései Magyarországon / (szerk.) Szabó Tünde, Bánhidi Miklós, Szőts Gábor (2018)
A Felvidék magyarlakta területén működő turisztikai szervezeti rendszer vizsgálata : a Kárpát-medencei turisztikai desztináció menedzsment rendszer fejlesztésére irányuló javaslat II. projektje (kutatási jelentés, 2018) / Nemzetstratégiai Kutatóintézet
Be-fogadó: Speciális turisztikai kezdeményezések Magyarországon / (szerk.) Jakubinyi László (2018)
Falu-város-periféria: határon innen és túl / (szerk.) Pénzes János (2018)
Turizmus és transzformáció / Régi Tamás, Rácz Tamara, Michalkó Gábor (2017)
Gasztronómia és turizmus / (szerk.) Rátz Tamara, Füreder Balázs (2016)
A turisztikai termékfejlesztés elméleti alapjai / Gonda Tibor (2016)
Fürdőtelepülések versenyképességi vizsgálata néhány magyar és Közép-európai régióban / Bakucz Márta (2016)
A világörökség részét képező Tokaji borvidék (KSH, 2016)
A Tokaji borvidék bemutatása (2016)
A változó világ XXI. századi kihívásai / (szerk.) Kókai Sándor (2016)
A Kárpát-medence történeti vallásföldrajza / (szerk.) Gál András, Frisnyák Sándor, Kókai Sándor (2016)
Metropolitan Tourism Experience Development : Selected studies from the Tourism Network Workshop of the Regional Studies Association, held in Budapest, Hungary / (szerk.) István Tózsa – Anita Zátori (2015)
Turizmus és településmarketing / Tózsa István (2014)
Egy vidéki élménygazdaság születése: A Villányi-Siklósi Borút /Kovács Dezső (2014)
Életképes bokortanyák / Bácskainé Pristyák Erika (2014)
Jó(l)lét és turizmus : utazók, termékek és desztinációk a boldogság és a boldogulás kontextusában / Michalkó Gábor, Rátz Tamara (2013)
Kárpát-medence : természet, társadalom, gazdaság / (szerk.) Frisnyák Sándor, Gál András (2013)
A turizmus területi dimenziói / (szerk.) Hanusz Árpád (2012)
Tokaj-hegyaljai borvidék : hazánk első történeti tája / (szerk.) Frisnyák Sándor, Gál András (2012)
Egészségturizmus és életminőség Magyarországon (2011) / Michalkó Gábor, Rátz Tamara
Turizmus-menedzsment / Aubert Antal (2011)
Magyarország turisztikai régiói / Dávid Lóránt (2011)
A helyi TDM szervezetek szerepe a desztináció turisztikai kínálatának fejlesztésében / (szerk.) Hanusz Árpád (2011)
Turisztikai terméktervezés és fejlesztés / Michalkó Gábor (2011)
Design and development of touristic products / Michalkó Gábor (2011)
Geográfiai folyamatok térben és időben / (szerk.) Kókai Sándor (2011)
Turizmus kutatások módszertana / Kóródi Márta (2011)
Turizmus és közlekedés / Veres Lajos (2011)
A helyi és térségi TDM szervezetek helye és szerepe a vidék turizmusirányításában / (szerk.) Hanusz Árpád (2010)
Boldogító utazás (2010) / Michalkó Gábor
Turisztikai erőforrások: a földrajzi alapoktól a termékfejlesztésig
Turisztikai desztináció : „desztinációs menedzsment” / (szerk.) Hanusz Árpád (2009)
A turizmus szerepe a kistérségek és a régiók gazdasági felzárkóztatásában / (szerk.) Hanusz Árpád (2008)
Turisztikai erőforrások : a természeti és kulturális erőforrások turisztikai hasznosítása / (szerk.) Dávid Lóránt (2007)
Turizmus és földrajz / (szerk.) Kókai Sándor (2006)
Stratégiák, fejlesztési koncepciók
Nemzeti Aktív Turisztikai Stratégia 2030
Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 – Turizmus 2.0 (MTÜ)
Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepció 2030
A magyarországi natúrparkok fejlesztési koncepciója 2015-2030
Kutatás-fejlesztés és innováció a turizmusban 2015-2017
Kulturális turizmus fejlesztési stratégia 2009-2013
365 nap turizmus Nyugat-Dunántúlon (2009)
A kerékpáros turizmus fejlesztési stratégiája (2009)
Országos ökoturizmus fejlesztési stratégia (2008)
Lovas turizmus termékfejlesztési stratégia 2007-2013
Szakácskönyvek:
Kun Ákos: Egészségkímélő ételek ínyenceknek
Nagy Vendel: Ízes történetek, 2. kötet
Stefánia Étterem Receptfüzet – Válogatás a magyar gasztronómia remekeiből
Szakácsmesterségnek könyvecskéje
Vendéglátás:
Dr. Jávor András, Dr. Szigeti Jenő: Termékminősítés és termékhigiénia
Útmutató a vendéglátás és étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához
Gonda Tibor, Kaposi Zoltán, Raffay Zoltán, Varga Gabriella: A vendéglátás jövője