Kari és Idegenforgalmi Szakkönyvtár

Egy helyen a két kari könyvtár! 

A 2024/25-ös tanévet már BGE KVIK Kari és Idegenforgalmi Szakkönyvtár néven kezdi a kar két nagymúltú könyvtári gyűjteménye.  Az elérhetőségek változásai: 

Megszűnik az Idegenforgalmi Szakkönyvtár telefonszáma, e-mail címe. 

2024. szeptembertől az alábbi címek élnek:

e-mail: konyvtar.kvik@uni-bge.hu 

Telefon:  +36 1 374-6235 

Az Idegenforgalmi Szakkönyvtár honlapjának tartalmai (Tudástár, Digitalizált archív anyagok, Tematikus idegen nyelvű cikkbibliográfia, stb.) folyamatosan kerülnek át a mostantól közös honlapra: https://konyvtar-kvik.uni-bge.hu/ 

A könyvtári („VPN-es”) adatbázisok továbbra is elérhetőek ugyanitt. 

Személyes szolgáltatások a régi-új könyvtárban: 

2024. szeptember 16-tól az Idegenforgalmi Szakkönyvtár gyűjteménye részben elérhető az Alkotmány utcai épület II. emeletén, illetve raktárból kikérhető lesz.

Bár a két könyvállomány és a két eltérő integrált könyvtári rendszer (szoftver) összeolvasztása még hosszan elhúzódik, alapszolgáltatások már igénybe vehetők lesznek. A hallgatók szeptember 16-tól látogathatják az Olvasótermet. Szakirodalom kutatásra folyamatosan van lehetőség, előzetes egyeztetéssel. A kérések e-mailben, vagy a honlapon elérhető kérőlapon történő leadásával lehet gyorsítani a folyamatot. Oktatók, kollégák számára folyamatosan rendelkezésre állnak a könyvtárosok. Szakkönyv megrendelést, könyvtárközi kölcsönzést, irodalomkutatást, MTMT-támogatást továbbra is lehet kérni személyesen, telefonon, e-mailben.