Online resources

Documents available online

Wine, viticulture:

 A magyarországi szőlő-bor ágazat strarégiája

 A Tokaji borvidék bemutatása 

 A világörökség részét képező Tokaji borvidék 

 Borkóstolás alapjai 

 Madeline Puckette, Justin Hammacka: A bor nagykönyve (HVG könyvek)  

 Magyar bormarketing és borfogyasztás Kiss Klára Ágnes 

 Magyarország borvidékei (2014

 Magyarország szőlészetének és borászatának helyzete – Háttértanulmány az ágazati stratégiához 

 Teleki Balázs, Csipkés Margit Magyarország szőlő- és bor-ágazatának áttekintése az elmúlt 5 évben (2017)

Health, nutrition, intolerance:

 Bőcs Éva [et al.] : Egyem vagy ne egyem?  

 Brassai Zoltán, Brassai Attila, Kelemen Piroska: Fejezetek a cukorbetegség történetéből 

 Gyurcsáné Kondrát Ilona: Étrendi ajánlások cukorbetegeknek hagyományos ízekkel

 Fekete Krisztina [et al.] : Korszerű és egészséges iskolai büfé 

 Fekete Krisztina – Kishegyi Júlia – Monspart Sarolt : A szív konyhájának receptkönyve 

 Figler Mária (szerk.): Klinikai és gyakorlati dietetika 

 Dr. Halmos Tamás: Cukorbetegség a családban 

 Pfau Christa – Müller Anetta – Bács Zoltán – Bácsné Bába Éva: Az egészséges táplálkozás szerepe és jelentősége

 Rigó Adrien: A lisztérzékenység biopszichoszociális szemléletű áttekintése 

 Röck Gyula: Az egészség természetes előfeltételei és a vegetárizmus 

 Sokszínű egészségtudatosság

 Tippek és trükkök a konyhában

Codes of ethics:

 Az Ecommerce Hungary Etikai Kódexe 2018. 

 A Közvetlen Értékesítés Európai Etikai Kódexe 

 A Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesületének Etikai Kódexe (Verzió_ 2014. május)

 A Magyar Vendéglátók Ipartestületének Etikai Kódexe (2013)

 Az utazási irodák, ügynökségek etikai kódexe

 A vendéglátó vállalkozók etikai kódexe 

 Kereskedelmi Etikai kódex (ORSZÁGOS KERESKEDELMI SZÖVETSÉG) 

 Kiállítás- és vásárszervezők etikai kódexe

Gastronomy:

Rosta Erzsébet: Vegetáriánus konyha Indiában 

Terebess Gábor: Ezerízű Kína

Tusor András: Gasztronómia

Vnuk Milošné Piroska – Vnuk Katalin – Miloš Vnuk: Cseh ételek

Jelentések, elemzések, riportok magyarul

Növekedési pályán a hazai turizmus? A TUTSZ összefoglaló jelentése a hazai turizmus 2023. évi teljesítményéről (TUTSZ, 2024)

Statisztikai helyzetjelentés a vendéglátásról 2019 (Magyar Vendéglátók Ipartestülete)

Budapest SWOT analízis 2018 (Magyar Beutaztatók Szövetsége)

A hazai fürdőágazat teljesítményének vizsgálata 2017. és 2018. évek vonatkozásában (Fürdőszövetség)

A magánlakások kínálatának és az azokban regisztrált vendégéjszakák alakulása 2010-2017 (Szállodaszövetség)

Jelentés az online szálláshelyfoglalás piacán lefolytatott ágazati vizsgálatról (GVH, 2016)

A magyar szállodaipar aktuális helyzetértékelése (Szállodaszövetség, 2016)

A közösségi gazdaság terjedése Magyarországon 2010 óta (Szállodaszövetség, 2016)

Fesztiválkutatás (Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 2016)

A közösségi gazdaság megjelenése Magyarországon a kereskedelmi szálláshelyek piacán (Szállodaszövetség, 2015)

Konferenciakötetek

I. Turizmus és biztonság Nemzetközi Tudományos Konferencia (Nagykanizsa, 2016)

III. Turizmus és biztonság Nemzetközi Tudományos Konferencia (Nagykanizsa, 2019)

IV. Turizmus és biztonság Nemzetközi Tudományos Konferencia (Nagykanizsa, 2020)

VI. Turizmus és biztonság Nemzetközi Tudományos Konferencia (Nagykanizsa, 2022)

VII. Turizmus és biztonság Nemzetközi Tudományos Konferencia (Nagykanizsa, 2023)

X. Nemzetközi Turizmus Konferencia (Győr, 2019)

XI. Nemzetközi Turizmus Konferencia (Győr, 2021)

XII. Nemzetközi Turizmus Konferencia (Győr, 2022)

II. Nemzetközi Vidéki Örökség Konferencia (Orfű, 2022)

VI. Zalaegerszegi Nemzetközi Egészségturizmus Konferencia (Zalaegerszeg, 2023)

Közgazdász Doktoranduszok és Kutatók IV. Téli Konferenciája (Gödöllő, 2018)

Marketing Oktatók Konferenciája (MOK-EMOK) konferenciakötetek (több évre visszamenően)

Koronavírussal kapcsolatos anyagok

Turizmusbiztonság, járvány, geopolitika / (szerk.) Michalkó Gábor-Németh József-Birkner Zoltán (2022)

Fürdővédelmi Akcióterv kezdeményezése 2020

Helyzetkép a turizmus, vendéglátás ágazatról (KSH, 2020)

COVID-19 and tourism 2020: A year in review (UNWTO)

COVID-19 Recovery Strategies for National Tourism Organisations 2020

COVID-19 Related Policy Shifts Supportive of Travel & Tourism Sector 2021

Impact Assessment of the COVID-19 outbreak on international tourism (UNWTO)

Közösségszervezés

A közösségi művelődés képzési és továbbképzési rendszere / Juhász Erika, Pete Nikoletta (2023)

Márkázás és kulturális közösségszervezés / Dér Cs. Dezső, Szente Béla (2021)

A közösségfejlesztés alapjai a közművelődésben / Kleisz Teréz, Dóri Éva (2018)

Közösségi események menedzsmentje / Kerülő Judit, Csatlósné Komáromi Katalin (2018)

Kulturális közösségi marketing és média ismeretek / Herzog Csilla, B. Hegedűs Katalin (2018)

Minőségügy a közművelődésben / Takács-Miklósi Márta, Kary József (2018)

Szervezési-vezetési ismeretek, vezetői feladatok a közösségi művelődésben / Keczer Gabriella, Szente Béla (2018)

Kulturális vállalkozás- és gazdaságfejlesztés / Szabó József, Katonáné Kovács Judit (2018)

Motiválás a közösségi művelődésben és az ifjúság bevonása / Nagy Ádám, Szabó Judit Nikoletta (2018)

Mentorok a közösségi művelődésben és az amatőr művészeti mozgalomban / Márkus Edina, Angyal László (2018)

Kultúrakutatás módszertani alapjai / Cserné Adermann Gizella, Ponyi László (2018)

Civil ismeretek a közösségi művelődésben / Márkus Edina, Pete Nikoletta (2018)

Kulturális turizmus / Simándi Szilvia, Benkei-Kovács Balázs (2018)

Monográfiák, tanulmánykötetek

A turizmus válságjelenségei / (szerk.) Szalai Katalin, Michalkó Gábor, Rátz Tamara (2023)

A biztonság szerepe a turisztikai termékfejlesztésben és -menedzsmentben / (szerk.) Michalkó Gábor, Németh József, Birkner Zoltán (2023)

Empatikus marketing interdiszciplináris közelítésben / (szerk.) Szűcs Krisztián, Csapó János, Jakopánecz Eszter (2023)

Turizmusbiztonság, járvány, geopolitika / (szerk.) Michalkó Gábor, Németh József, Birkner Zoltán (2022)

Együttműködés, partnerség, hálózatok a turizmusban / (szerk.) Rátz Tamara, Michalkó Gábor, Zsarnóczky Martin (2022)

A vendéglátás időszerű kérdései / (szerk.) Gonda Tibor (2021)

18 tipp a fenntartható rendezvényszervezéshez kézikönyv / Dominus Ákos, Ernszt Ildikó, Formádi Katalin, Lőrincz Katalin, Pintér Margaréta, Raffay-Danyi Ágnes, Sigmond Eszter (2021)

Balaton vihar előtt és után – A térség, mint élettér, és mint turisztikai úti cél aktuális kihívásai / (szerk.) Sulyok Judit, Papp Zsófia Márta, Formádi Katalin, Fehérvölgyi Beáta (2021)

A turizmus jövője, a nemzetközi és hazai turizmus legújabb trendjeinek elemzése elméleti és gyakorlati megközelítésben / Csapó János, Törőcsik Mária (2020)

Turizmusbiztonság / (szerk.) Michalkó Gábor, Németh József, Ritecz György (2020)

A vendéglátás jövője / Gonda Tibor, Kaposi Zoltán, Raffay Zoltán, Varga Gabriella (2020)

A jövő vendéglátása, a vendéglátás jövője / Gonda Tibor, Nagy Dávid (2020)

A vidékbiztonság turisztikai aspektusai / Molnár Csilla (2020)

A vidéki turizmusban hasznosítható kulturális értékek feltárása Baranya megyében (2020)

Turizmus 3.0 / (szerk.) Kátay Ákos, Michalkó Gábor, Rátz Tamara (2019)

A sportturizmus gazdasági és társadalmi kérdései Magyarországon / (szerk.) Szabó Tünde, Bánhidi Miklós, Szőts Gábor (2018)

A Felvidék magyarlakta területén működő turisztikai szervezeti rendszer vizsgálata : a Kárpát-medencei turisztikai desztináció menedzsment rendszer fejlesztésére irányuló javaslat II. projektje (kutatási jelentés, 2018) / Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Be-fogadó: Speciális turisztikai kezdeményezések Magyarországon / (szerk.) Jakubinyi László (2018)

Falu-város-periféria: határon innen és túl / (szerk.) Pénzes János (2018)

Turistacsalogató: Ökoturisztikai kézikönyv vidéki kézműves vállalkozóknak és turisztikai szereplőknek

Turizmus és transzformáció / Régi Tamás, Rácz Tamara, Michalkó Gábor (2017)

Gasztronómia és turizmus / (szerk.) Rátz Tamara, Füreder Balázs (2016)

A turisztikai termékfejlesztés elméleti alapjai / Gonda Tibor (2016)

Fürdőtelepülések versenyképességi vizsgálata néhány magyar és Közép-európai régióban / Bakucz Márta (2016)

A világörökség részét képező Tokaji borvidék (KSH, 2016)

A Tokaji borvidék bemutatása (2016)

A változó világ XXI. századi kihívásai / (szerk.) Kókai Sándor (2016)

A Kárpát-medence történeti vallásföldrajza / (szerk.) Gál András, Frisnyák Sándor, Kókai Sándor (2016)

Metropolitan Tourism Experience Development : Selected studies from the Tourism Network Workshop of the Regional Studies Association, held in Budapest, Hungary / (szerk.) István Tózsa – Anita Zátori (2015)

Turizmus és településmarketing / Tózsa István (2014)

Egy vidéki élménygazdaság születése: A Villányi-Siklósi Borút /Kovács Dezső (2014)

Életképes bokortanyák / Bácskainé Pristyák Erika (2014)

Jó(l)lét és turizmus : utazók, termékek és desztinációk a boldogság és a boldogulás kontextusában / Michalkó Gábor, Rátz Tamara (2013)

Kárpát-medence : természet, társadalom, gazdaság / (szerk.) Frisnyák Sándor, Gál András (2013)

A turizmus területi dimenziói / (szerk.) Hanusz Árpád (2012)

Tokaj-hegyaljai borvidék : hazánk első történeti tája / (szerk.) Frisnyák Sándor, Gál András (2012)

Egészségturizmus és életminőség Magyarországon (2011) / Michalkó Gábor, Rátz Tamara

Turizmus-menedzsment / Aubert Antal (2011)

Magyarország turisztikai régiói / Dávid Lóránt (2011)

A helyi TDM szervezetek szerepe a desztináció turisztikai kínálatának fejlesztésében / (szerk.) Hanusz Árpád (2011)

Turisztikai terméktervezés és fejlesztés / Michalkó Gábor (2011)

Design and development of touristic products / Michalkó Gábor (2011)

Geográfiai folyamatok térben és időben / (szerk.) Kókai Sándor (2011)

Turizmus kutatások módszertana / Kóródi Márta (2011)

Turizmus és közlekedés / Veres Lajos (2011)

A helyi és térségi TDM szervezetek helye és szerepe a vidék turizmusirányításában / (szerk.) Hanusz Árpád (2010)

Boldogító utazás (2010) / Michalkó Gábor

Turisztikai erőforrások: a földrajzi alapoktól a termékfejlesztésig

Turisztikai desztináció : „desztinációs menedzsment” / (szerk.) Hanusz Árpád (2009)

A turizmus szerepe a kistérségek és a régiók gazdasági felzárkóztatásában / (szerk.) Hanusz Árpád (2008)

Turisztikai erőforrások : a természeti és kulturális erőforrások turisztikai hasznosítása / (szerk.) Dávid Lóránt (2007)

Turizmus és földrajz / (szerk.) Kókai Sándor (2006)

Stratégiák, fejlesztési koncepciók

Nemzeti Aktív Turisztikai Stratégia 2030

Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 – Turizmus 2.0 (MTÜ)

Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepció 2030

A magyarországi natúrparkok fejlesztési koncepciója 2015-2030

Kutatás-fejlesztés és innováció a turizmusban 2015-2017

Kulturális turizmus fejlesztési stratégia 2009-2013

365 nap turizmus Nyugat-Dunántúlon (2009)

A kerékpáros turizmus fejlesztési stratégiája (2009)

Országos ökoturizmus fejlesztési stratégia (2008)

Lovas turizmus termékfejlesztési stratégia 2007-2013

Cookbooks:

 Kun Ákos: Egészségkímélő ételek ínyenceknek 

 Nagy Vendel: Ízes történetek 

 Nagy Vendel: Ízes történetek, 2. kötet 

 Régi magyar étkek 

 Stefánia Étterem Receptfüzet – Válogatás a magyar gasztronómia remekeiből 

 Szakácsmesterségnek könyvecskéje 

 Zilahy Ágnes: Erdélyi konyha

Hospitality:

Dr. Jávor András, Dr. Szigeti Jenő: Termékminősítés és termékhigiénia

Magyar Élelmiszerkönyv: A Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontok (HACCP) rendszer és alkalmazásának útmutatója 

Útmutató a vendéglátás és étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához

A jövő vendéglátása, a vendéglátás jövője: Az érintett vállalkozások körében megvalósított regionális kutatás eredményeinek szerkesztett változata

Gonda Tibor, Kaposi Zoltán, Raffay Zoltán, Varga Gabriella: A vendéglátás jövője

Gonda Tibor szerk.: A vendéglátás időszerű kérdései